Miroslav Lajčak Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je danas na Tviteru da je razgovarao sa američkim specijalim predstavnikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, posle sastanaka sa srpskim i kosovskim zvaničnicima u Briselu.

„Eskobar i ja smo seli da usaglasimo korake za naredni sastanak. Saglasili smo se da je važno dogovoriti načine implementacije, kao i primeniti sve postojeće obaveze iz dosadašnjeg dijaloga“, napisao je Lajčak.

Kako prenosi Glas Amerike, on je na Tviteru objavio i da se sastao sa zamenikom premijera Kosova Besnikom Bisljimijem, posle susreta na najvišem nivou u Briselu, i da su razgovarali o načinima implementacije.

„Istakao sam značaj aneksa o implementaciji koji garantuje da će sve što je dogovoreno biti i primenjeno“, napisao je Lajčak.

Lajčak bi prema najavama uskoro trebalo da poseti Beograd i Prištinu, uoči najvljanog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija 19. marta u Severnoj Makedoniji.

***

BONUS VIDEO – Da li je u Briselu bilo nerešeno?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar