Miroslav Lajčak Foto:BETAPHOTO/European Council/Mario Salerno/MO

Specijalini predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da se na razgovorima na ekspertskom nivou finalizuju pitanja o kojima se ranije razgovaralo. Tema treće runde razgovora eksperata Beograda i Prištine bile su nestala i raseljena lica i ekonomski odnosi dve strane.

„Pred sastanak na visokom političkom nivou između Beograda i Prištine koji će se održati početkom septembra, sastao sam se sa glavnim pregovaračima/koordinatorima u Briselu kako bi finalizovali rad na pitanjima o kojima smo razgovarali na prethodnim sastancima“, naveo je Miroslav Lajčak na Tviter nalogu.

Eksperti Beograda i Prištine na trećoj rundi sastanaka u Briselu razgovaraju o nestalim i raseljenim licima i ekonimskim odnosima dve strane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom razgovora sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem 16. jula naglasio važnost rešavanja pitanja nestalih i raseljenih sa područaka KiM.

Nova rudna razgovora na viskom političkom nivou između Beograda i Prištine najavljena je za početak septembra, najverovatnije 7. septembra, neposredno nakon razgovora dve strane u Vašingtonu, 4. septembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar