Foto:twitter/MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak zahvalio se glavnim pregovaračima Beograda i prištine Petu Petkoviću i Besniku Bisljimiju na konstruktivnom angažmanu pokazanom danas tokom pregovora u Briselu.

Lajčak je na svom Tviteru zahvalio i Sjedinjenim Američkim Državama na podršci i napisao:

„Moje hvala večeras ide Besniku Bisljimiju i Petru Petkoviću za njihov konstruktivan angažman danas. I veliko hvala na tome Stejt departmentu i američkoj diplomatiji na neprocenjivoj podršci!“, napisao je Lajčak uz objavu Borelja o tome da je postignut dogovor.

Podsetimo, šef evropske diplomatije Žozep Borelj saopštio da su se pregovarači Srbije i Kosova dogovorili o merama kako bi se izbegla dalja eskalacija.

„Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila“, napisao je Borelj.

„Imamo dogovor. Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije, uz posredovanje EU, dogovorili o merama da se izbegne dalja eskalacija i da se u potpunosti koncentrišu na predlog za normalizaciju svojih odnosa“, naveo je Borelj na Tviteru.

Prištinski pregovarač Besnik Bisljimi naveo je da bi nakon dogovora „trebalo nastaviti intenzivne razgovore o predlogu EU, koju podržavaju Nemačka i Francuska, za punu normalizaciju odnosa“.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak, sastao se u Briselu sa pregovaračima Srbije i Kosova Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.

***
BONUS VIDEO: Oglasio se Kristofer Hil posle razgovora sa Vučićem o situaciji na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar