Miroslav Lajčak Foto:BETAPHOTO/European Council/Mario Salerno/MO

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak izjavio je da su razgovori koje je vodio danas i juče u Briselu jasan znak da je Unija veoma zainteresovana za Zapadni Balkan i da snažno podržava dijalog Beograda i Prištine

„Danas sam nastavio jučerašnje razgovore, sa ministrom spoljnih poslova Finske i državnim sekretarom Češke za evropska pitanja. Poslednja dva dana su jasan znak da je EU veoma zainteresovana za Zapadni Balkan i da snažno podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem Unije“, napisao je Lajčak večeras na Tviteru.

On je juče na toj društvenoj mreži naveo da je iskoristio prisustvo ministara spoljnih poslova država članica EU u Briselu da sa bivšim kolegama razgovara o regionalnim pitanjima Zapadnog Balkana i stanju u dijalogu Beograda i Prištine.

Lajčak, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana i bivši šef slovačke diplomatije, juče je razgovarao s ministrima spoljnih poslova Austrije, Slovenije, Češke, Slovačke, Madjarske, Rumunije, Estonije i Grčke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar