Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMA

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti primio je danas bivšeg vrhovnog komandanta NATO savezničkih snaga u Evropi, američkog generala Veslija Klarka, kome je zahvalio na njegovom vođstvu u „odlučujućoj NATO intervenciji u proleće 1999. godine".

Kurti je Klarku takođe zahvalio i na, kako je rekao, „nezamenljivoj funkciji i doprinosu Sjedinjenih Američkih Država“ i ponovio odlučnost Prištine da postane član NATO, prenosi Kosovo pres.

Kurti se sastao sa Klarkom u pratnji ministra odbrane privremenih prištinskih institucija Armenda Mehaja i ministra ekonomije Artana Rizvanolija.

Klark je izrazio spremnost da pruži podršku ciljevima vlade privremenih prištinskih institucija za ekonomski razvoj i socijalni prosperitet.

„Država Kosovo je najveći prijatelj Sjedinjenih Američkih Država u Evropi“, rekao je Klark, podsećajući se na vreme kada mu je predsednik Bil Klinton, nakon poslednje posete Kosovu, rekao „da je Kosovo najbolja stvar koju je radio tokom njegovog osmogodišnjeg predsedništva“, prenosi Kosovo onlajn.

Klark je dodao da je „Kosovo uspešna priča za SAD“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar