Aljbin Kurti Albin Kurti
Aljbin Kurti Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je danas da su prošle godine sprovedene 854 policijske akcije protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja, uhapšene su 3.202 osobe, od kojih je 301 javni funkcioner.

„Zatvorili smo 16 ilegalnih puteva na severu zemlje. Uništili smo 69 kriminalnih grupa. Zaplenjeno je više od 1,8 tona opojnih supstanci. Uništili smo pet laboratorija za drogu na severu Kosova, vredne stotine miliona u supstancama i opremi, kao i tri laboratorije za proizvodnju kriptovaluta, takođe na severu“, naveo je Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

On je dodao da je više od 14 miliona evra zamrznuto pod sumnjom za zloupotrebu i pranje novca, navodi Kosovo onlajn.

„Oduzeto je više od 300.000 litara goriva koje nije bilo u skladu sa podzakonskim aktima. Izgradili smo četiri objekta i policijske stanice na severu Kosova i proširili optičku mrežu u tom delu naše zemlje, omogućavajući širenje internet mreže i radio komunikacije“, naglasio je Kurti.

„Osnovali smo Jedinicu za brze intervencije na granici, u okviru Kosovske policije, koja se bavi borbom protiv krijumčarenja, trgovine ljudima i drugih zloupotreba duž granične linije“, napisao je kosovski premijer na Fejsbuku.

***

BONUS VIDEO – Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici protiv Aleksandra Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar