Premijer Kosova Aljbin Kurti je u razgovoru sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem i predsednicom parlamenta te zemlje Linditom Nikolom, dobio podršku za evropski plan o dijalogu Kosova i Srbije, objavio je portal Albanian post.

Kurti i Begaj razgovarali su u Tirani o pregovorima sa Srbijom, a potom je kosovski premijer o dogovoru obavestio i predsednicu parlamenta Linditu Nikolu.

„Begaj je, pošto je detaljno informisan o pregovorima sa Srbijom, koje vodi Evropska unija i podržavaju Sjedinjene Američke Države, pozdravio liderstvo, razboritost i hrabrost koju su pokazali Kurti i pregovarački tim Kosova da prihvate evropski plan, kao i da ga potpišu i sprovedu“, navodi se saopštenju za javnost.

Pročitajte još:

Saglasnost i opredeljenje strana da sprovedu evropski plan za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije i relevantni aneks, kao njen sastavni deo, još jedna garancija za mir, stabilnost i budućnost zemalja regiona u EU, dodao je Begaj.

Predsednik Albanije je uverene da će obaveze preuzete u Ohridu biti u potpunosti ispoštovane i da će se naći odgovarajući mehanizmi da se taj javni sporazum pretvori u obavezujući i primenjiv za strane na međunarodnom planu, dodaje se u saopštenju.

Portal prenosi da će poslednji u nizu sastanaka Kurti imati sa premijerom Edijem Ramom.

Bonus video: Savo Manojlović: Da su pare za Kosovo otišle tamo, svaka enklava bi izgledala kao Beograd na vodi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar