Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti osudio je danas odluku vlade novog premijera Avdulaha Hotija da ukine reciprocitet u odnosima s Beogradom.

„I nezakonita za Kosovo i u službi Srbije. Čak i u subotu rade i održavaju sednice samo da bi ukinuli reciprocitet prema Srbiji. Kosovo ima bezbroj socijalnih i ekonomskih problema, ali oni ne mogu biti prioritet u poređenju sa zahtevima Srbije. Ovo je nezakonita vlada Kosova“, napisao je Kurti na svom profilu na Fejsbuku, prenosi Kosovo onlajn.

On je rekao i da je današnjom odlukom premijer Hoti bacio krivicu na Prištinu za dosadašnji izostanak dijaloga sa Beogradom, kada je izjavio da je ukidanje reciprociteta uklonilo prepreke dijalogu.

„Hoti je izjavio da je uklonio prepreke za nastavak dijaloga sa Srbijom. Na taj način je okrivio Kosovo za dosadašnji izostanak dijaloga. Tako dobru uslugu Srbiji Beograd nije mogao ni da zamisli. Pored činjenice da će dijalog biti asimetričan, jer ukidanjem reciprociteta od strane Kosova, kosovska strana je okrivila seba za odlaganje nastavka dijaloga“, poručio je Kurti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar