Kosovo izbori Aljbin Kurti
Aljbin Kurti Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer, Aljbin Kurti, izjavio je danas da paralelne strukture Srbije na Severu Kosova ne dozvoljavaju građanima Srbima da plaćaju struju koju troše, piše Gazeta Express.

On je na konferenciji za novinare rekao da je pitanje plaćanja struje na Severu bilo politizovano pre deceniju.

„Struja se troši na Severu Kosova i ne plaća se. S jedne strane, razumemo značaj prava na snabdevanje električnom energijom. Ono što se potroši mora da se plati, a ovo pitanje je ispolitizovano pre skoro deceniju i čak je postojao dogovor u Briselu koji nije sproveden“, rekao je on.

Premijer Kurti je potom izjavio da je pitanje neplaćanja struje od strane Srba na Severu nasleđeno od prethodnih vlada, prenosi KoSSev.

Kurti je naglasio da Srbi na Severu neplaćanjem struje nanose štetu državi Kosovo.

„Mi smo nasledili ovu situaciju na kojoj intenzivno radimo da se što pre reši, ali sam uveren da je razlog neplaćanja vezan i za ilegalne strukture Srbije. Verujem da je običan građanin Srbin svestan da struju mora da plati. Postoje neke strukture koje nameću svoje interese i organizuju neku vrstu neposlušnosti Kosovu i na taj način nanose štetu građanima bez razlike ali i našoj državi. Pokušavamo da sa što manje štete i mirnim putem damo epilog ovom pitanju, koje može imati samo jedan oblik, a to je plaćanje struje od strane svih onih koji je troše“, izjavio je Kurti.

BONUS VIDEO: Akcija kosovske policije i u Zvečanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar