Foto: N1

Povodom najnovijih pretnji predsedniku Aleksandru Vučiću, članica predsedništva SNS Nela Kuburović ocenila je danas da kontinuirana hajka i pozivi na ubistvo predsednika predstavljaju izraz nemoći, onih koji, kako kaže, ne smeju da se pojave na legitimno organizovanim izborima, a kamoli da osvoje bar tri procenta podrške građana Srbije.

Pretnje smrću Vučiću upućene su preko društvene mreže Tviter od korisnika koji se predstavlja kao „damabezblama77“, preneli su mediji koji ga povezuju sa opozicionim liderima.

„Nece grom u koprive, Vučiću, ali će metak zato“, glasi tvit ovog korisnika.

Kuburović smatra da su ovakve pretnje politika jedino onih koji žele da od Srbije ponovo naprave državu u kojoj se ubijaju najviši državni funkcioneri, vraćajući je u mračnu prošlost.

„Kada neko ima nedvosmislenu i ogromnu podršku građana, što je dokazano na demokratskim izborima, očigledno da za pojedince ne postoji drugi način da dođu do vlasti, nego pozivajući na najgori scenario koji može da zadesi jednu državu“, navela je Kuburović u pisanoj izjavi.

Podsećajući da su na poslednjim izborima građani rekli veliko „ne“ politici pretnji, nasilja i praznih obećanja, ona je pozvala nadležne organe da u najkraćem roku reaguju na najnovije pretnje smrću predsedniku.

Nedopustivo je da takvo skandalozno ponašanje na bilo koji način dovede u opasnost život predsednika i članova njegove porodice, zaključila je Kuburović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare