foto: Medija centar Beograd

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Marko Popadić, podneće krivičnu prijavu protiv Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata „Sloga“, zbog širenja straha i panike iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža, saopšteno je iz tog preduzeća.

Veselinović je, kako kaže Popadić, zloupotrebio informaciju o zagađenosti vazduha u Beogradu, i na tviteru plasirao neistinu o požaru na deponiji u Vinči, aludirajući kako je upravo ta deponija izvor zagađenja vazduha, a da sam ja kao direktor preduzeća odgovoran za to.

Popadić je kazao da na deponiji u Vinči nema požara i da je stanje uobičajeno.

„Svi procesi koji se na deponiji događaju posledica su prirodnih procesa sleganja zemljišta, što rezultira ispuštanjem prirodnih gasova. Deponija u Vinči je pod konstantnim nadzorom i kontrolom, a svaka i minimalno potencijalno opasna situacija se odmah prijavljuje nadležnim organima“, istakao je Popadić.

U saopštenju se ocenjuje da Veselinović u teškom trenutku za građane, koji su već dovoljno zabrinuti zbog koronavirusa, ispunjava „sulude nagone za nekakvim obračunom sa rukovodstvom preduzeća“, pri tome, kažu, koristi laži.

„Pored zabrinutosti sugrađana zbog epidemije izazvane virusom korona, ne smemo da dozvolimo unošenje dodatnog nemira i panike širenjem dezinformacija o stanju na deponiji u Vinči“, poručuje se u saopštenju.