Foto: Nova.rs

Pokret Kreni-Promeni saopštio je da je organizovao sakupljanje donacija građana, kako bi onima koji budu prekršajno kažnjeni zbog učešća na protestima, a nisu u mogućnosti da plate kaznu, novac bio refundiran.

Iz Pokreta su pozvali sve građani koji trpe posledice da se jave na mejl adresu [email protected] , kako bi im bila obezbeđena adekvatna pravna zaštita i advokati, a izražena je zahvalnost za više od 50 advokata širom Srbije koji su ponudili besplatne usluge svima koji se odluče za ulazak u prekršajne postupke.

U saopštenju se navodi da je danas, zahvaljujući pritisku građana i pomoći advokata, došlo do osobađanja Dragana Milovanovića iz Šapca i Dejana Jovanovića iz Lazarevca.

U ovakvim borbama moramo ostati dosledni i solidarni, jer se jedino tako možemo izboriti za krajnji cilj, a to je ispunjenje sva tri zahteva – oslobađanje svih uhapšenih, izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i povlačenje Zakona o eksproprijaciji, a u suprotnom dolazi do još obimnije blokade 4. decembra, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Snimak puštanja iz pritvora Dragana Milovanovića Crnog 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar