Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret Promeni ukazao je da su navodi koji su se pojavili u režimskim tabloidima da posmatrači Kreni-Promeni krše javni red na biračkim mestima nije tačan.

„Pojedini režimski mediji su naveli da posmatrači Todor Stojiljković i Tamara Božović prave nerede na biračkim mestima i da su angažovani u ime Kreni-Promeni, što nije tačno. Pre nego što se ova informacija pojavila u režimskim medijima kontaktirao me je lično predstavnik Republičke izborne komisije oko 14:30 časova, da pita da li su imenovani Stoiljković i Božović naši posmatrači i jasno sam im rekla da oni nisu na spisku naših posmatrača i za to imamo dokaz i isti taj spisak se nalazi na svim glasačkim mestima i u RIK-u“ objasnila je Natalija Paunović.

Sve informacije o izbornom danu možete pročitati na našem blogu uživo.

Ona je dodala da njihovi posmatrači marljivo i ispravno rade svoj posao i da redovno javljaju nepravilnosti na biračkim mestima.

„Naši posmatrači i dalje beleže teške nepravilnosti na biračkim mestima i vode zakonske evidencije o tome, a najčešće su narušavanje tajnosti glasanja, vođenje paralelne evidencije i mito u vezi sa glasanjem. Pored toga u prethodnih mesec dana naši posmatrači su prošli detaljne obuke o izbornom procesu i dobro su upoznati sa pravilima“ zaključila je Paunović.

Iz Kreni-Promeni dodali su da policija do sada nije ni jednom izašla na teren na poziv njihovih posmatrača.

„U Vlasotincu na biračkom mestu se policija ne odaziva i pored toga što se glasa bez prskanja spreja i dok članovi biračkog odbora nadgledaju za koga se glasao“, rekli su iz Kreni-Promeni.

Savo Manojlović, direktor za kampanje Kreni – Promeni uputio je poziv da građani obavezno iskoriste svoje glasačko pravo.

“Posmatrači su uneli u zapisnike brojne povrede zakona. Legalnost procesa zavisi od kontrolora u biračkim odborima koje pored vlasti ima i opozicija.Ono što mi možemo da uradimo jeste da izađemo i glasamo. Namerno se stvaraju gužve na biračkim mestima. Izađite i glasajte. – rekao je Manojlović.

“Bitno je da opozicija večeras sat vremena nakon zatvaranja birališta izađe sa tačnim rezultatima.” – dodao je na kraju Manojlović.

Sve o neregularnosti koje su zabeležene tokom izbornog dana pročitajte na ovom linku.

Novinar nove razgoravao sa glasačima iz BIH
Novinar nove razgoravao sa glasačima iz BIH
00:00
/
02:18

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar