Memlji Krasnići Foto: Printscreen

Lider Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići istakao je da francusko-nemački ne treba prihvatiti, dodajući da je dobra vest da je dogovor Srbije i Kosova oko tablica postignut, prenosi Gazeta ekspres.

„Ako se Kosovo odrekne međusobnog priznanja, to je kao da se odreklo državljanstva, to je nešto neprihvatljivo. Ovakav kakav je danas, francusko-nemački plan niko neće prihvatiti. Ne verujem da postoji bilo koja albanska stranka koja može da glasa za taj predlog“, rekao je Krasnići.

Krasnići je dodao da se Kosovo mora posvetiti ostvarivanju sopstvenih ciljeva.

Krasnići smatra da je dobro što je postignut dogovor između Kosova i Srbije o pitanju registarskih tablica, jer je na taj način izbegnuta eskalacija, prenosi Kosovo Onlajn.

„Potencijal za eskalaciju je bio veliki. Naša zabrinutost i zabrinutost međunarodne zajednice nastala je zbog činjenice da je upozoreno i da je bilo priprema za potencijalnu pobunu ukoliko bi počela faza novčanog kažnjavanja“, ističe Krasnići.

Prema njegovim rečima, postizanjem dogovora izbegnuta je eskalacija na severu.

„Izbegnuta je eskalacija i to je dobra vest. Pozdravili smo činjenicu da je takav dogovor postignut, ali nije bilo potrebe da dođe do svega ovoga“, kazao je Krasnići.

BONUS VIDEO – „Traže nam da priznamo Kosovo“: Prva reakcija Vučića nakon odluke Evropskog parlamenta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar