Foto: N1

Na glasačkom mestu br. 19 - Ratarska kapija u Kraljevu, u biračkom spisku se pojavila žena koja je preminula pre skoro dve godine.

Kako je za Nova.rs ispričao njen unuk Bojan Milićević, on je komisiji pokazao listić koji je njegova pokojna baba Milka Spaski dobila, i tražio da se upiše primedba da žena nije živa kako to ne bi bilo zloupotrebljeno.

„Na taj način sam želeo da budem siguran da niko neće glasati umesto moje babe, koja je preminula pre skoro dve godine. Čak sam pitao da li je moguće da ubace dva prazna listića koji će biti posle biti nevažeći. Odbili su me i rekli su mi da to što sam tražio, oni ne mogu da urade. Niko nije ni ubeležio tu moju primedbu. I tako je ostalo. Ko će meni da garantuje da neko neće glasati umesto nje“, rekao je Milićević.

U RIK u Kraljevu kažu da ne postoji zakonska mera za ovakav slučaj. Procedura bi mogla da se pokrene tek ako bi se nakon što se zatvori biračko mesto, utvrdilo da je neko umesto preminule osobe glasao. Takođe su nam rekli da na biračkim mestima postoje posmatrači i da bi bilo nabolje da se njima prijavi slučaj.

Opširnije o izborima u Srbiji čitajte u blogu uživo.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare