Fabrika Leoni Kraljevo
Fabrika Leoni u Kraljevu Foto:N1

Gradski odbor Pokreta za preokret Kraljeva oglasio se saopštenjem za medije u kome izražava punu zabrinutost zbog informacija, koje im stižu od radnika fabrike Leoni, a to je da rukovodstvo fabrike navodno, po naredbi lokalnog SNS-a, sprema sankcije za one koji sutra ne budu na otvaranju fabrike i koji nisu spremni da aplaudiraju Aleksandru Vučiću.

„Zaposleni koji u proseku primaju 38.000 dinara kao stimulacija za dolazak u nedelju se nudi 4.000 dinara, što je u velikoj nesrazmeri na redovna primanja. Njihova redovna dnevnica, kada u fabrici nije Aleksandar Vučić, ne prelazi 1.600 dinara. Nedolazak, nasuprot stimulaciji, nosi sa sobom, kako im se nagoveštava, neizvesnost za njihov radni položaj, čak i za one koji imaju važne porodične obaveze.

Iako neradni dan zaposleni su dobili naredbu da budu na poslu mada tog dana nema potrebe za vanrednim radnim aktivnostima i jedini cilj je slikanje u stranačke svrhe. Na taj način zaposleni u Leoniju postaju statisti u Vučićevoj predizbornoj kampanji. Zabrinjavajuće je da kompanija Leoni dopušta da se njen prostor koristi za političku propagandu, kroz kršenje prava radnika.

Skandalozno je da pod obećanim finansijskim poklonima, odnosno sankcijama, primoravaju radnike da aplaudiraju čoveku koji je suspendovao demokratiju i građanske slobode u Srbiji.

Skandalozna je i činjenica da radnici neće moći da planiraju nedelju kao neradan dan, da provedu sa svojim porodicama“, navodi se u Pokretu za preokret Kraljevo.

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić u poseti Brusu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare