Navodno “spontani” praznični defile danas je u saobraćajnom špicu zakrčio centar Kragujevca, a kolone automobila okićenih srpskim zastavama prošle su centralnim gradskim ulicama. Učesnici defilea za Glas Šumadije su rekli da je ovo okupljanje bilo u organizaciji Srpske napredne stranke.

Jutros je zgrada Gradske uprave osvanila ogrnuta džinovskom srpskom trobojkom, a onda su naprednjaci organizovali i spontani defile.

Foto: Glas Šumadije

Duga kolona automobila okićenih zastavama Republike Srbije prošla je centralnim ulicama do Skupštine grada, gde im je po svemu sudeći bilo krajnje odredište, piše portal Glas Šumadije.

Učesnici defila su zaustavili automobile duž ulice kod Skupštine grada i prošetali platoom mašući zastavama.

Zadržali su se tek toliko koliko je trebalo da se svi „potrebniˮ okupe, kako bi se napravila zajednička fotografija, a organizovanih govora nije bilo.

Foto: Glas Šumadije

Iako na automobilima nisu stajala stranačka obeležja, ekipi Glasa Šumadije, potvrđeno je da je prazničnu vožnju organizovala Srpska napredna stranka, uz naglasak da su i svi ostali građani bili dobrodošli.

“Okupljene smo pokušali da pitamo kojim povodom su tu i da li su među prisutnima samo aktivisti SNS-a. Dvojica momaka su nam dala izjavu, ali su ubrzo prišla i zamolila da se ona obriše uz komentar, da im je rečeno da ne treba da daju izjave, a pravdali su se i rečima da su se zbunili”, piše ovaj portal.

Foto: Glas Šumadije

Okupljeni aktivisti su takođe, umesto odgovora na pitanje zbog čega su se okupili novinarima rekli “vi treba da znate zašto smo se danas ovde okupiliˮ.

Posle fotografisanja na platou ispred Gradske uprave, grupa se razišla.

Inače, danas se u Srbiji i Republici Srpskoj proslavlja Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajednički praznik koji su vlade dve zemlje ustanovile 2020. godine.

BONUS VIDEO: Proboj Solunskog fronta – dan kada francuska konjica nije mogla da stigne srpskog vojnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare