Foto:Nemanja Jovanović

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da je trenutno nemoguće zamisliti da predsednik Srbije Aleksandar Vučić izgubi na izborima koje organizuje, ali da ga je bojkotom izbora moguće pobediti.

„Ostavljen da na izborima izađe sam sa svojim trabantima i slavodobitno pobedi uzevši 98 odsto glasova, što bi značilo da niko od one opozicije koja drži do potrebe da Srbije bude pravna, demokratska država, ne izađe, bilo bi mu kao u onoj Andersonovoj bajci…“, kazao je Kovačević za nedeljnik Vreme.

Kovačević je rekao da ideja bojkota izbora nije propala, „zato što je vlasnik glasova narod i on odlučuje o bojkotu“.

„Ko može mene da natera da izađem na izbore, na to blatnjavo pojilo u kome su pre toga guske prale noge, ako ja to neću“, dodao je.

Govoreći o Pokretu slobodnih građana (PSG), koji će učestvovati na izborima 21. juna, i predsedniku tog pokreta Sergeju Trifunoviću, Kovačević je ocenio da je svrha stranaka koje izlaze na izbore da budu „smokvin list“ koji bi trebalo da „sakrije golotinju“.

„Politika traži celog čoveka, a Sergej ako hoće da se bavi politikom treba da prestane da se bavi glumom. Po mom mišljenju, ako tako bude, gluma će izgubiti a politika neće dobiti ništa (…) Ne znam ni kakav je program ni poetika PSG“, kazao je on.

Za Novu stranku i njenog lidera Zorana Živkovića Kovačević je kazao da smatra da greše što izlaze na izbore, ali da Živkovića poštuje zbog njegove doslednosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare