Siniša Kovačević gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova S

Poslanik Narodne stranke i predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Siniša Kovačević izjavio je danas da bi trebalo ukinuti taksu za Radio-televiziju Srbije (RTS), jer za to više nema razloga.

„Dokle više taksa za RTS? Ne vidim da se RTS više stipendira, neka zarađuje pare. Predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić je u predizbornoj kampanji izrikom tvrdio da takse neće biti“, rekao je Kovačević na sednici odbora.

Kovačević je naveo da Radio-televizija Vojvodine zaslužuje određenu vrstu pomoći jer je njena programska šema medijski neatraktivna i „pokriva 16 jezika“.

Pročitajte još:

Poslanik Narodne stranke je upitao ministra informisanja i telekomunikacija Mihajla Jovanovića kada će biti dodeljena peta nacionalna frekvencija za emitovanje televizijskog programa.

„Šta je s petom frekvencijom dokle ćemo je čekati, šta se čeka kad su svi zakonski rokovi probijeni“, pitao je Kovačević ministra Jovanovića.

Kovačević je zamolio ministra Jovanovića da javne rasprave o zakonima budu organizovane blagovremeno, a ne da budu „u sredu uveče, a glasanje o zakonu u četvrtak ujutru“, jer to govori o samovolji vlasti.

Bonus video: Ne stišava se bura_ Policija proverava, čelnici RTS tvrde da su _čisti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar