Foto:Nenad Mihajlovic

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da je Srbija odbila da se izjasni o osudi "brutalnih zločina režima" u Iranu prema mirnim demonstrantima i pitala državni vrh zašto je to uradila.

Lider LSV Bojan Kostreš je u saopštenju naveo da je „u brutalnostima i prebijanjima“ od početka mirnih protesta u Iranu do sada ubijeno 58 dece i desetine devojaka i žena.

„Pitamo vladajuću koaliciju u Srbiji koju vrstu međunarodnih obaveza naša zemlja ima prema režimu u Iranu kada tako olako rušimo svoj ugled stajući iza čudovišnih zločina i brutalnosti“, naveo je on.

Ocenio je i da Srbija „nije ništa dužna“ Iranu i da je, kako je naveo, „nečasno ponašanje predstavnika Srbije u UN… rezultat obaveza koje je naprednjačka vlast preuzela prema Putinovom režimu“

„Znajući da se ruska agresija na Ukrajinu trenutno temelji na iranskom oružju, i da je Rusija veliki dužnik Irana, sumnjamo da je sramno uzdržavanje Srbije od osude zločina prema ženama u Iranu, rezultat obaveza koje vlast u Srbiji ima prema Putinovoj Rusiji“, dodao je Kostreš.

Ocenio je i da se time Srbija „za još jedan korak“ udaljila od jedinstvene spoljne polike EU.

BONUS VIDEO – Kostreš umesto Čanka vodi LSV

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar