Foto: Promo

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić rekao je danas da je odluka Vlade Crne Gore da se ne dozvoli ulazak Srbima u tu zemlju još jedan “politički nekorektan potez” kojim se srpski državljani diskriminišu u odnosu na druge zemlje Evrope.

U saopštenju dostavljenom medijima, Kostić navodi da Crna Gora na taj način “stavlja do znanja” da joj Srbi, srpski turisti i srpska privreda nisu bitni za dalji ekonomski razvoj.

Kostić smatra da Vlada Srbije na taj potez Crne Gore mora da ima adekvatan odgovor.

„Srbija na sve ovo ne treba više da ćuti, pogotovo što je Crna Gora u mnogo zavisnijoj situaciji od Srbije i po pitanju snabdevanja osnovnim prehrambenim proizvodima i po pitanju turizma”, navodi Kostić.

Tvrdi da su se crnogorski političari na taj korak odlučili „na nagovor svojih političkih uzora” – Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i Aljbina Kurtija.

Kostić kaže da Crna Gora posle povika na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, nastavlja da se otvoreno obračunava sa svim što ima veze sa Srbijom.

Poručio je vlastima u CG da umesto što se “obračunavaju sa Srbijom”, reše brojne kriminalne afere u kojima, kako kaže, učestvuju crnogorski funkcioneri i članovi njihovih porodica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar