Ivan Kostić Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je neophodno da nova Vlada ponovo formira Ministarstvo za Кosovo i Metohiju koje je sadašnja vlast ukinula 2012. godine.

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Dveri Ivan Kostić u pisanoj izjavi ocenio je da je situacija na Кosovu i Metohiji svakim danom sve neizvesnija i da postoji „realna opasnost da u bliskoj budućnosti ponovo bude ozbiljno ugrožena bezbednost srpskog življa“.

„Deo vladajuće koalicije i patriotska opozicija u Skupštini Srbije su saglasni u oceni da očuvanje Кosova i Metohije u sastavu Srbije treba da bude prioritet nove Vlade Srbije“, rekao je Kostić u saopštenju.

On je istako da Kancelariju za Кosovo i Metohiju „treba dići na nivo ministarstva i dodatno ga ojačati ljudskim i finansijskim resursima“.

„Politika Dveri je kristalno jasna i za nas je prioritet izmeštanje pregovora iz Brisela u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde se mogu nastaviti pregovori sa albanskom manjinom uz maksimalno poštovanje Rezolucije 1244 i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije“, naveo je Kostić.

Bonus video: Dveri idu kod Vučića u petak: Ne dodvoramo se nikome

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare