Ivan Kostić Foto: Dveri

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić kaže da taj pokret nije doneo odluku o republičkim koalicijama. Kako ističe, Dveri smatraju da ne treba žuriti u saveze ili koalicije, već treba pustiti vreme da se svi politički akteri pokažu.

„Predsedništvo Dveri je u ostavci, kao i predsednik Pokreta, i u takvom tehničkom mandatu sigurno neće biti donete nikakve strateške odluke o daljem radu. To je tema za Glavni odbor koji je zakazan za 11. februar i novo rukovodstvo Dveri koje će tek biti izabrano“, navodi Kostić.

On dodaje da je Predsedništvo Dveri u ostavci donelo preporuku svim gradskim i opštinskim organizacijama da stupe u kontakt sa kolegama iz opozicije na lokalnom nivou i da pokrenu početne razgovore oko potencijalne saradnje na lokalnim izborima – ali samo sa onima za koje je neprihvatljiva bilo kakva saradnja sa vladajućem SNS.

„Predsedništvo smatra da je svaki oblik koordinacije unutar opozicije pred nastupajuće preostale lokalne izbore dobro došao i da je to jedini način da izborimo za poštene izborne uslove i smenu naprednjačke vlasti“, navodi Ivan Kostić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar