Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednik pokreta Dveri Ivan Kostić upozorio je da se, ako predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada ponovo pokleknu pod pritiscima zapadnih političara i ambasadora, kao što je to bio slučaj sa Evroprajdom, vrlo brzo može očekivati da se uz dozvolu Srbije prijem Kosova nađe na dnevnom redu u UN, saopštila je ta partija.

U saopštenju za javnost, on je ukazao da se novim planom predsednika Francuske Emanuela Makrona i i nemačkog kancelara Olafa Šolca za Kosovo jasno definišu obaveze Srbije u narednem periodu.

„Izgleda da je ovaj plan ‘nova arhitektura’ o kojoj je nedavno pričao predsednik Srbije. Da li je on ovaj plan ‘uzeo u ruke’ ili nije, kako on kaže, apsolutno je nebitno, jer je očigledno da će mu emisari Makrona i Šolca taj njihov projekat uskoro dostaviti“, rekao je Kostić.

Kako je istakao, ono što je najvažnije u tom dokumentu jeste da se od Srbije traži da se više ne protivi članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, kao što je bio slučaj sa Interpolom i Uneskom, čija članica Kosovo nije uspelo da postane proteklih godina, prvenstveno zahvaljujući diplomatskim akcijama predstavnika Rusije.

Dolazi vreme da predsednik Srbije i njegova stranka pokažu da li imaju hrabrosti da se uz nacionalno jedinstvo i slogu odupru pritiscima sa Zapada ili će njihova rodoljubiva retorika opet biti samo još jedno slovo na papiru isključivo za zamajavanje građana i njihovih birača, a na štetu najvažnijih nacionalnih interesa, konstatovao je Kostić.

Bonus video: Rada Trajković o životu Srba na Kosovu koji nisu za Srpsku listu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar