Foto:Sreenshot/ Youtube/ Kosovo Online

Na sredini reke Ibar ka Suvom Dolu došlo je do incidenta između grupe građana sa severne i južne strane, u delu na kojem se pravi pešački most, piše Kossev, u policiji navode da je sada sve mirno.

„Policija je brzo intervenisala, i sa severa i sa juga, na terenu smo. Sve je mirno. Nema povređenih. U pitanju je bio manji incident, koškanje, bez jačeg fizičkog kontakta građana“, kazao je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever Besim Hoti.

On nije mogao da potvrdi u potpunosti uzrok sukoba, osim navoda da je između dve grupe ljudi sa Severa i juga došlo do rasprave u vezi sa izgradnjom pešačkog mosta, odnosno pitanjima koja strana polaže pravo na taj deo jurisdikcije nad tim delom teritorije opština Mitrovica.

 

Foto:Screenshot/Youtube/Kosovo Sever Portal KoSSev

Most koji se gradi nalazi se u blizini glavnog mosta na Ibru, a iznad pešačkog mosta koji je ranih dvehiljaditih KFOR izgradio pre svega za albansko stanovništvo koje živi na Severu, usled čestih sukoba i zatvaranja glavnog mosta.

Danas se obeležava tačno 16 godina od martovskog pogroma, a prvi sukob trodnevnog etničkog nasilja prema srpskom stanovništvu, nakon što se u Ibru udavilo troje albanske dece a za šta su Albanci okrivili Srbe, tada se odigrao upravo na glavnom mostu na Ibru.