Brnjak nalepnice Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kosovska policija (KP) potvrila je danas da će od 22. novembra do 21. januara biti kažnjavani vlasnici vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na Kosovu, koji ih nisu preregistrovali na RKS tablice.

Time će Kosovska policija, u skladu sa operativnim planovima, nastaviti sprovođenje odluke kosovske vlade u vezi sa preregistracijom, koja je doneta 28. oktobra, piše portal KoSSev.

U pitanju je o odluka o preregistraciji vozila sa oznakama PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA i ĐA na RKS registarske oznake, koja se sprovodi u više faza.

Kosovska policija je podsetila da je od 1. novembra vlasnicima vozila sa „nelegalnim tablicama“ izricala opomene, uz uputstvo da se obrate Centru za registraciju vozila, a do sada je opomenuto oko 1.740 vozača.

Iako iz KP navode da će se sa kažnjavanjem početi 22. novembra, u odluci kosovske vlade iz oktobra kao datum početka kažnjavanja naveden je 21. novembar.

Iz KP dodaju da su kontinuirano pratili i procenjivali dešavanja na Kosovu i iznosili stručne procene u skladu sa kojima su preduzimali „neophodne, razumne i zakonske mere za sprovođenje zakona i odluka organa Kosova“.

Samo dan uoči početka primene odluke kosovske vlade, u Briselu se u ponedeljak održava nova runda razgovora u kojima bi trebalo da učestvuju predesednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti.

***

BONUS VIDEO: Povratak Srpske liste u parlament Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar