Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Na administrativnom prelazu Jarinje privedena je jedna osoba u čijoj kući su tokom pretresa pronađeni oružje i municija, rekao je da današnjoj konferenciji za medije generalni direktor Kosovske policije, Gazmend Hodža.

„Došlo je do hapšenja na Jarinju, policija je upala na njegovo imanje i pronašla oružje i određenu količinu municije. Proces je u toku. Verujem da će osumnjičenom biti određen pritvor do 48 sati. Videćemo njegovu moguću istoriju sa napadom 24. septembra“, rekao je Hodža, prenosi prištinska Koha.

U vesti ovog medija nema detalja o uhapšenoj osobi, odnosno inicijala.

Sa druge strane, iz Kosovske policije potvrdili su danas za KoSSev da su na Jarinju zaustavili L. J. i sproveli ga u južni deo Kosovske Mitrovice radi ispitivanja.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, kazao je tada da ova osoba nije uhapšena, ali i da će o tome da li će biti pušten nakon ispitivanja ili biti pokrenuta neka vrsta postupka, odlučiti tužilac.

U vezi sa ovim privođenjem oglasila se Srpska lista, navodeći da je L. J. lišen slobode nakon što se sa sugrađanima uputio ka Vrnjačkoj Banji, da bi prisustvovao sahrani Srbina ubijenog u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj.

Naveli su da je reč o otmici, te da se „uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima“.

Sa istim navodima, ali i optužbama na račun Prištine i međunarodne zajednice, u međuvremenu je izašla i Kancelarija za KiM.

Podsetimo, u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj koji se dogodio 24. septembra stradao je jedan službenik i trojica Srba sa Kosova.

Porodice Srba preuzele su juče njihova tela, nakon što je prethodno završena obdukcija.

Jedan od njih, S. N. je sahranjen danas u Vrnjačkoj Banji, a B. M. i I. M. u Leposaviću, javili su mediji.

***

BONUS VIDEO: Kosovska kriza – sve više pitanja, sve manje odgovora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar