nenad rašić
Foto:N1

Specijalno tužilaštvo u Prištini podnelo je danas optužnicu Osnovnom sudu protiv 19 osoba, među kojima su i bivši ministri u vladi Nenad Rašić, Mimoza Ljilja Kusari, Dardan Gaši, Besim Bekaj, prenosi Indeks onlajn.

Specijalno tužilaštvo je saopštilo da su optuženi članovi vladinog Odbora za privatizaciju u svojstvu službenih osoba, omogućili materijalnu korist drugima i prekoračili svoje nadležnosti.

Oni su, kako se navodi, postupali „u suprotnosti sa njihovim dužnostima i pravima koja su definisana kao članovima Odbora, jer su 8. maja 2013. godine jednoglasno glasali da hidroelektrane Ljumbardi, hidroelektrana u Burimu, hidroelektrana Radavc i hidroelektrana Dikance, privatizuje ‘Ljimak-Calik'“.

Zloupotrebe i prekršaji u vezi tih hidroelektrana se, prema optužnici, nastavljaju jer je imovina trebalo da ostane u okviru KEK i pod koncesijom.

Ta energetska korporacija kao i vlada i akcionara Republike Kosovo, ostali su uskraćeni za mesečnu zakupninu u iznosu od 1.054.000,00 evra, koja je trebalo biti uplaćena KEK, a ne privatizacionom preduzeću, prenosi Kosovo Online.

Srpska lista traži razrešenje Rašića sa pozicije direktora Kancelarije za zajednice

 

Srpska lista (SL) zatražila je momentalno razrešenje Nenada Rašića sa pozicije direktora Kancelarije za zajednice.

Razrešenjem optuženog Nenada Rašića, premijer Kosova Aljbin Kurti će imati priliku da u praksi demonstrira borbu protiv korupcije i kriminala ljudi koje je, duboko verujemo isključivo iz inata srpskom narodu i Srpskoj listi, lično imenovao na vrlo odgovornu poziciju, navodi Srpska lista.

Srpska lista glasala za obaranje vlade Aljbina Kurtija baš zbog činjenice da njegova vlada nije pokazala poštovanje prema srpskom narodu, njegodim legitimnim predstavnicima koje je srpski narod izabrao na izborima da se bori za njegove interese i štiti ih u institucijama, dodaje se u saopštenju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram