Albanija izbori brojanje glasova
izbori brojanje glasova Foto:Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

U Centru za prebrojavanje i rezultate Centralne izborne komisije Kosova završeno je prebrojavanje glasova pristiglih poštom od glasača van Kosova prema kojima su najviše glasova dobili kandidati Samoopredeljenja (PS) za gradonačelnike i odbornike opština na Kosovu.

Prebrojano je ukupno 10.934 glasova.

Kandidati PS vode u 15 opština, u 7 opština najviše glasova iz dijaspore imaju kandidati Demokratskog saveza Kosova (DSK), u po 3 opštine vode kandidati Demokratske partije Kosova (DPK), i Alijanse za budućnost Kosova (ABK).

Prema ovim glasovima, sem u opštini Podujevo, gde je nakon prebrojavanja glasova na prvo mesto izbio kandidat PS, u drugim opštinama ovi glasovi nisu uticali na raspored mesta po broju glasova.

Očekuje se da će sutra biti prebrojani uslovni glasovi i glasovi osoba sa posebnim potrebama, kako bi posle toga CIK objavio konačne rezultate za gradonačelnike i odbornike 39 opština na Kosovu.

Na konačne rezultate kandidati i stranke imaju pravo žalbe Izbornom panelu za žalbe i predstavke a ukoliko ne budu zadovoljni odlukom Panela mogu da se žale Vrhovnom sudu Kosova, čija je odluka konačna.

BONUS VIDEO: Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

Komentari

Svi komentari (0)