Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić kaže da nije zabrinut za izlaznost na predstojećim parlamentarnim izborima, 21. juna i dodao da je cilj stranke koju vodi da dobije više od 50 odsto glasova.

Vučić je istakao da bi se svi udružili protiv njega kada bi SNS dobila manje od polovine glasova i naveo da na to ukazuje činjenica da političke stranke nisu reagovale na izjave Sulejmana Ugljanina protiv države u jednoj televizijskoj emisiji.

Umesto reakcije, svi su se ujedinili svi protiv mene i to bi bio slučaj i dan posle izbora ako bi dobili više od 50 odsto glasova, kazao je Vučić.

Na pitanje da li misli i na SPS, rekao je da je zadovoljan saradnjom sa SPS, ali da je već „prošao kroz to“.

„Prošao sam kroz to 2008. godine i pored pisanih sporazuma koje smo imali“, rekao je Vučić.

On je naveo i da korona ne može odložiti izlazak na birališta, ali da se to može desiti ako se poveća broj mrtvih, i dodao da će biti preduzete sve mere zaštite na biračkim mestima.

Kada je reč o zabranjenom spotu sa devojčicom Vučić je rekao da je to bio najbolji spot koji je govorio o suštini politike i da je bio siguran da ga neće zabraniti, ali da nije hteo da kontaktira sa REM-om i da se meša u njihov posao.

Nisam bio oduševljen spotom SPS „iz keca u dvojku“

Kaže da nije bio oduševljen predizbornim spotom koji je emitovan u ime opštinskog odbora SPS u Raškoj, u kome se birači pozivaju da pređu, kao u kladionici, „iz keca u dvojku“.

„Nisam bio oduševljen spotovima iz dva u jedan, ali to je njihov izbor…Da li je duhovito ili ne, nema veze sa političkom suštinom“, rekao je Vučić.

Naveo je da je njegov odnos uvek bio korektan i da nikada nikoga nije prevario.

O Godfriju u Šapcu

Upitan kako razume tvit američkog ambasadora Entonija Godfrija koji je objavio fotografiju iz Šapca na ručku sa Nebojšom Zelenovićem, Vučić je kazao da to ne shvata kao njegovu podršku toj opciji.

„Ne znam sta je rekao, ali cenim ga izuetno i nemam ništa protiv da podrži Dušana Petrovića u Šapcu, ali ne mislim da mu je to politički ukus. Uveren sam da će Šapčani da glasaju za promene“, rekao je Vučić.

On je, uz opasku da ne misli na Godfrija, istakao i da ne glasaju ambasadori, već narod.

„Ne glasaju ambasasdori već narod, poruka je da mi glasamo, i da niko drugi ne donosi odluke o našoj budućnosti, nijedan ambasador“, istakao je Vučić.

Ako je to istina, biće hapšenja

Reagujući na izjavu voditeljke TV Prva da joj je jedna medicinska sestra poslala poruku kako joj je za zaposlenje na klinici tražen novac ili učlanjenje u SNS, Vučić je rekao da će nadležni ispitati te tvrdnje i da će, ako su tačne, odgovorni biti uhapšeni.

„Recite nam ime tog i mi ćemo ga uhapsiti. Uhapsićemo ga odmah čim proverimo da li to istina“, rekao je Vučić.

„Da je ovo istina toliko bih bio užasnut. Srećan sam da sam ovo pročitao da se to više nikada nikome ne padne napamet. Videćete kako će da prođu oni koji su u tome učestvovali. Lekari i medicinske sestre mogu privatno da imaju partijsku pripadnost“, naglasio je Vučić.

On je obećao da će o ishodu ovog slučaja obavestiti javnost  i  da on ne može da zna šta sve neko radi krijući se iza stranke, ali da je tim ponašanjem „zgrožen“ i da iako misli „da su ljudi iz njegove stranke mnogo bolji od drugih, on im to neće dozvoliti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare