Foto: Milan Marković

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sandžaka i SDA Sandžaka Jasminom Baltić Curić i Sulejmanom Ugljaninom o potrebi što skorijeg otvaranja generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru.

Konzulat će, kako je zajednički ocenjeno, bitno doprineti jačanju odnosa i povezivanju Bošnjaka u Bosni i Hercegovini i Sandžaku.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima unapređenja saradnje i koordinacije zajedničkih aktivnosti na političkom, kulturnom, obrazovnom i privrednom nivou.

Predsednica BNV Sandžaka Jasmina Baltić Curić upoznala je Izetbegovića sa aktivnostima tog najvišeg predstavničkog telo sandžačkih Bošnjaka, naglasivši doprinos BNV rešavanju nacionalnih pitanja bošnjačkog naroda u Republici Srbiji, saopštila je SDA.

Izetbegović je zahvalio predstavnicima BNV i SDA Sandžaka na predanosti očuvanju identiteta bošnjačkog naroda u Sandžaku, te održavanju veza sa bošnjačkim narodom u Bosni i Hercegovini.

BONUS VIDEO: Prelaz granice ka Novom Pazaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar