Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani sazvala je konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine Kosova za ponedeljak 22. mart u 10 časova, saopštili su iz kosovskog predsedništva.

„Vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani u skladu sa Ustavom Kosova i u skladu sa važećim zakonodavstvom, nakon potvrde rezultata od strane CIK-a, zakazala je za 22. mart (ponedeljak) konstitutivnu sednicu VIII-og zakonodavnog tela Skupštine Kosova, umesto sednicu o ishodu izbora 14. februara“, navodi se u saopštenju.

Pripreme sednice će se obaviti u skladu sa važećim procedurama, dodaje se u saopštenju.

Sa druge strane, svega nekoliko dana nakon potvrđivanja rezultata kosovskih parlamentarnih izbora održanih 14. februara, počele su konsultacije za formiranje novih prištinskih institucija, te su tako danas Pokret Samoopredeljenje i lider ovog pokreta, Aljbin Kurti i v. d. predsednika Vjosa Osmani, koja je ujedno i kandidat za novog predsednika Kosova održali dva sastanka sa čelnicima parlamentarnih stranaka odnosno sa predsednikom PDK, Enverom Hodžajem i sa liderom AAK, Ramušem Haradinajem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar