Konstitutivna sednica Pokrajinske skupštine 31. jula

Politika 28. jul. 202018:30
Podeli:
Pokrajinska skupština
Foto: N1

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor održao je danas konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u pokrajinskoj Skupštine, osvojile poslaničke mandate, a zakazana je i prva sednica za 31. jul.

Pastor je, na odvojenim sastancima u Skupštini AP Vojvodine, razgovarao sa predstavnicima izbornih lista Aleksandar Vučić – Za našu decu, Ivica Dačić – SPS- Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Vojvođanski front, METLA 2020, Za kraljevinu Srbiju i Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka.

Kako je saopšteno iz Skupštine Vojvodine, a usaglašeno sa Statutom AP Vojvodine i Poslanikom o radu, prva sednica novog saziva biće održana 31. jula u velikoj sali Kongresnog centra „Master“ Novosadskog sajma, sa početkom u 10 časova.

U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Skupštini AP Vojvodine i Poslovnikom o radu, na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine AP Vojvodine, imenuje se generalni sekretar skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela.

Pastor je naveo da je sednicu zakazao u skladu sa obaveznim rokovima, te da će zbog epidemiološke situacije biti održana na Novosadskom sajmu, jer je zbog većeg prostora moguće primeneti sve mere prevencije i zaštite zdravlja, u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.

Ocenio je da su sastanci sa predstavnicima izbornih lista protekli konstruktivno, te da se razgovaralo o svim važnim tehničkim i proceduralnim pitanjima vezanim za održavanje prve sednice, kao i da su obavljeni načelni razgovori o kandidatima za funkcije koje se biraju na prvoj sednici, formiranju poslaničkih grupa i radnih tela.

Komentari

Vaš komentar