Konstantin Samofalov
Konstantin Samofalov Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov ocenio je danas da Vidovdanska ulica predstavlja kontinuitet urušavanja Vračara.

On je u pisanoj izjavi podsetio da su u julu 2021. godine „krajnje sumnjivi investitor i izvođač radova“ potkopali temelje stambene zgrade u Vidovdanskoj 2a.

Izvođač radova, koji se nije bavio građevinom, odjednom se preorijentisao na tu delatnost, a pored zvaničnog investitora, nakon naših šestomesečnih protesta ispred zgrade opštine Vračar, pred Tužilaštvom se pojavio još jedan, nezvanični investitor, koji se ne vodi nigde u papirima, naveo je Samofalov.

On je istakao da zbog urušavanja zgrade do danas niko nije odgovarao i svi su se izjasnili da nisu odgovorni, a štetu nisu plaćali ni investitori, ni izvođač radova, već građani Beograda.

Samofalov je ukazao da urušena zgrada u Vidovdanskoj 2a sada preti da ugrozi imovinu i bezbednost građana iz susedne zgrade, jer se fasada obrušava sa te strane.

Vidovdanska je postala paradigma da u Srbiji investitor može da bude ko poželi, i to bez ikakve odgovornosti, a sve u sprezi sa lokalnim i gradskim vlastima. Zato tražimo političku i krivičnu odgovornost. Vidovdanska je zapravo simbol kontinuiranog urušavanja Vračara od strane aktuelne vlasti, naveo je Samofalov

***

BONUS VIDEO – Ponovo se urušava zgarada u Vidovdanskoj na Vračaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar