Foto:Screenshot/Facebook/Radio KFOR 96.6 Srpski

Komandant KFOR general-major Mikele Risi posetio je danas Specijalnu zaštićenu zonu Dečana, koja obuhvata srpski pravoslavni manastir Visoki Dečani, versko mesto koje čuva KFOR, kao prvi odgovorni za bezbedonost, navodi se u saopštenju KFOR.

General Risi se sastao sa gradonačelnikom Dečana Baškimom Ramosajem u njegovoj kancelariji, na poziv lokalne opštine. On se takođe sastao i sa igumanom Savom Janjićem u manastiru.

U oba sastanka razgovarano je o sveukupnoj situaciji u okolini, posebno u pogledu uticaja na bezbednost radova na putu R108 koji se proteže u blizini manastira Visoki Dečani, navodi se u saopštenju.

General-major Risi potvrdio je nepristrasnu posvećenost KFOR da nastavi da doprinosi sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve zajednice na Kosovu, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ranije u toku dana pojavila se informacija da je Kfor prekinuo radove na putu kod Visokih Dečana, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da će zahtevati da se radovi u potpunosti obustave.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar