Sinisa Mali
Siniša Mali Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Prema ministru finansija, budžet je toliko pun da na sve strane preliva, a o kolapsu TENT-a nema reči. Naša država je spremna za bilo kakvu krizu, i da finansijski podrži EPS i Srbijagas, ukoliko bude potrebno, prema rečima funkcionera. „Mi imamo dovoljno novca a javne finansije su nam potpuno stabilne i možemo da reagujemo u bilo kom trenutku“, rekao je Siniša Mali.

„Stanje u državnim institucijama, medijima, parlamentu i, uopšte, javnom životu demonstrira apsolutnu nadmoć u svim kategorijama partijske afirmacije nad profesionalnom. TENT nije izuzetak, već prava slika i prilika kadrovske politike i poslovanja na naprednjački način.

Razgrađivanje tog sistema potkopalo bi glavni temelj aktualnog režima. Zato su sednice vlade pred kamerama „povodom situacije“ u elektroprivredi i oštre prozivke unutar vlasti još samo jedna od ložana“, piše Vreme.

Pročitajte još:

Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde, uputio je otvoreno pismo ministru finansija Siniši Malom, koje prenosimo u celosti:

Ministre Mali,

Nije tačno da EPS struju uvozi iz sopstvenog prihoda i akumuliranih sredstava.

Dobro znate da se celokupan uvoz struje, od septembra do danas, finansira isključivo iz kredita, kao i da je kreditno zaduženje EPS-a samo u ovoj godini povećano za preko 300 miliona evra i da je prešlo 1,4 milijarde evra.

Isto tako znate da EPS više nigde ne može da se zaduži, pa će mu samo da marta 2022. godine biti neophodna finansijska pomoć države od 500 miliona evra. To znači da će EPS za samo šest meseci “spaliti” 800 miliona evra, što je više nego što ste oteli penzionerima za četiri godine.

Vaše neodgovorno upravljanje i nemilosrdno isisavanje para iz nekada najmoćnije srpske firme dovelo je do neverovatne situacije: da je najveći proizvođač struje na Balkanu pred bankrotom, u vreme kada su tržišne cene struje najveće u istoriji.

Proizvodni i finansijski kolaps EPS-a je samo još jedna potvrda da je vaš režim najveća štetočina u srpskoj istoriji, koja je uspela da zaduži zemlju više nego sve prethodne vlasti zajedno, da ostvari najveći budžetski deficit u istoriji, pokloni strancima najvrednije resurse i finansijski upropasti sva javna preduzeća, uključujući i one najveće – Telekom i EPS.

BONUS VIDEO: Novinarka N1 poklopila Sinišu Malog u Skupštini Srbije: „Ali ste Siniša Mali sa 24 stana“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare