Foto:Nemanja Jovanović

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da bi Kosovo trebalo da zastane radi potpune reorganizacije, kako bi napravilo plan za napredak u dijalogu.

„Moramo da napravimo sopstvenu računicu, koja je naša strategija i kako možemo postići uspeh za Kosovo. U ovoj strategiji mislim da će reorganizacija celokupnog kosovskog angažmana u dijalogu značiti pauzu dijaloga na nekoliko dana“, rekao je Haradinaj u intervjuu za Ora News.

Bivši kosovski premijer rekao je da kosovski politički spektar treba da razgovara i postigne jedinstvo o mnogim pitanjima, uključujući i položaj opozicije.

„Trebalo bi da se održe konsultacije sa političkim spektrom ne samo sa vladajućom koalicijom, već i sa opozicionim strankama. A onda stvaranje jasnog plana za napredak. Zainteresovan sam za dijalog Kosova i Srbije, mislim da je to neophodno, vitalno. Zainteresovan sam za postizanje sporazuma o uzajamnom priznavanju unutar postojećih granica, koji je pravno obavezujući. Mislim da je to ostvarivo. Možda u sledećoj fazi ovo neće biti u celini finalizovano, jer će Srbija pokušati da dobije vreme do trenutka članstva u Evropi. Srbija cilja EU, Kosovo pored EU cilja NATO“, rekao je Haradinaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare