Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Kikindi je danas potpisan sporazum o saradnji između Demokratske stranke (DS), Zeleno-levog fronta (ZLF), Zajedno, Pokreta slobodnih građana (PSG) i Srbija Centra (Srce), koji uključuje zajednički izlazak na izbore pod nazivom "Kikinda protiv nasilja", kao i dogovor o međusobnom nenapadanju.

Kako je saopšteno iz Zajedno, te stranke su odlučile da na predstojeće izbore izađu u koaliciji „Kikinda protiv nasilja“.

„Ovaj zvanični početak saradnje pet stranaka smatram važnim trenutkom za opozicionu scenu Kikinde“, ocenila je predstavnica Zajedno za Kikindu Gordana Perunović-Fijat.

Predstavnik ZLF Darko Kovačević rekao je da ta stranka „ulazi u ovaj sporazum u dobroj veri da sa ovom grupom ideološki bliskih stranaka može da radi na popravljanju katastrofalnih uslova u kojima se Kikinda nalazi“.

„Nadamo se da na predstojećim lokalnim izborima možemo da nastavimo trend rasta rejtinga građanskih i levih snaga u našem gradu“, rekao je on.

U saopštenju se navodi da danas potpisani sporazum daje otvorenu mogućnost za pristup ostalih opozicionih stranaka koje žele da se priduže.

***

BONUS VIDEO – Koalicija „Srbija protiv nasilja“ predstavila listu zahteva za poboljšanje izbornih uslova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar