Foto:FoNet/Bozana Pavlica

Predstavnici koalicije Narodni blok - Nova Srbija - čiji su nosioci liste Velimir Iić i general Momir Stojanović predali su danas Republičkoj izbornoj listi potpise za učešće na parlamentarnim izborima.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je novinarima da su spremni da se bore za Srbiju.

„Spremni smo da se borimo da jedna politička grupacija ne može da dobije dvotrećinsku većinu u parlamentu i da radi šta hoće. Njima bojkot odgovara jer im omogućava da dobiju dvotrećinsku većinu“, rekao je Ilić.

On je istakao da Narodni blok „želi da se izbori za čestitu Srbiju, za zemlju u kojoj neće biti korupcije kao sada, nameštenih tendera“.

Ilić je ocenio da je u Srbiji „totalni haos i javašluk“.

On je rekao i da imaju plan kako da se reši pitanje Kosova i Metohije i naveo da je to njihov program.

Jedan od lidera koalicije Nova Srbija – Narodni slobodarski pokret Miroslav Parović rekao je da je ovo prva i jedina lista koja je samostalno prikupila potpise i koja je pokazala da je moguće da se funkcioniše i u izrazito teškim izbornim uslovima i preda lista za republičke izbore i desetine lista za lokalne izbore.

Parović je rekao da su sve liste koje su do sada predate bile predate kako bi se fingirali izbori.

„Uvereni smo da ćemo 21. juna moći da proglasimo veliki i dobar rezultat i ulazak u Narodnu skupštinu zato što je neophodno da srpski parlament i u ovom sazivu ima nekoga ko će jasno, nedvosmisleno i iskreno ukazivati na sve greške i pogubne poteze vlasti, pogotovo vezano za pitanje Kosova i Metohije“, rekao je Parović.

Parović je rekao da će oni biti glas svih ljudi koji su u ovom momentu ugroženi i koji do sada nisu imali za koga da glasaju.

General Momir Stojanović rekao je da Narodni blok želi da da odgovor građanima Srbije na mnoge bezbednosne izazove, rizike i pretnje s kojima je danas zemlja suočena.

On je istakao da nam predstoji težak period suočavanja i teških odluka po pitanju Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima, problem migranata je jedan od ključnih bezbednosnih izazova sa kojima se suočava Srbija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar