NADA: Ponovo pokrenuti borbu za povlačenje priznanja Kosova

Politika 03. okt. 202111:45
Podeli:
Miloš Jovanović na Jarinju Foto: BETAPHOTO/NADA INFO

Srpska koalicija NADA, koju čine POKS, DSS i 23 udruženja građana, zatražila je danas da Srbija ponovo pokrene diplomatsku borbu za povlačenje priznanja Kosova, a da istovremeno radi na sprečavanju ulaska Kosova u međunarodne institucije, UNESKO i Interpol.

„Naša zemlja mora na sve moguće legitimne načine da blokira ulazak Kosova u UNESKO i Interpol. Najnovije najave Prištine da će nastaviti s kandidaturom za članstvo u međunarodnim organizacijama su potvrda neophodnosti da se poboljša diplomatska i svaka druga vrsta saradnje naše države sa zemljama koje su ranije već odbile da glasaju za ulazak Kosova u Interpol i ostale evropske i svetske institucije“, ocenio je u pisanoj izjavi predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković smatra da je istekla obaveza Srbije iz Vašingtonskog sporazuma koja „zabranjuje lobiranje za povlačenje priznanja je istekla“ i da Srbija sad „mora da krene u oštru i snažnu kampanju“.

„Naša jedina obaveza je da poštujemo Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 SB UN u kojima jasno stoji da je Kosovo sastavni deo Srbije i da na svaki način sprečimo priznavanje secesije naše teritorije. Zbog toga je nastavak diplomatske aktivnosti da što manje zemalja u svetu prizna lažnu državu, a i one koje su priznale da je povuku, apsolutni prioritet“, naveo je Gojković.

Bonus video – Gosti Boban Stojanovič, Miloš Jovanović o nacrtu evroparlamentaraca i izborima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar