Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Nova Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da podržava protest protiv rušenja vile na Vračaru, na kojoj je istekla zaštita kulturno – istorijskog objekta 2020. godine, i da će uputiti apel Sekretarijatu za urbanizam za prekid postupka izdavanja rešenja o njenom rušenju.

„Smatramo da jedan istorijski objekat ne sme da bude srušen ili da se njegova namena izmeni. Praksa divlje gradnje u glavnom gradu mora konačno da prestane i nikada više da prođe nekažnjeno. Mi već godinama unazad ukazujemo na važnost ove teme“, izjavio je odbornik koalicije NADA u Skupštini grada Beograda Filip Blagojević.

Blagojević je dodao i da se objekti ovakve vrste ne tiču samo građana Vračara, već da je to „deo identiteta našeg glavnog grada“.

„Odbornička grupa NADA (Novi DSS – POКS) će predati Sekretarijatu za urbanizam apel za prekid postupnja izdavanja rešenja o rušenju i građevinske dozvole, za vilu u Hadži Milentijevoj ulici na Vračaru, kao i u vezi sa drugim kulturno – istorijskim spomenicima“, najavio je Blagojević.

BONUS VIDEO: Rušenje vile u Internacionalnih brigada 47

 

Komentari

Svi komentari (0)