Foto: Nova.rs

Ponedeljak se sa određenom dozom neizvesnosti isčekuje na severu Kosova. I dalje nema naznaka kada će policijske jedinice napustiti opštinske prostorije na Severu Kosova, odnosno da li će i kome u ponedeljak biti dozvoljen ulazak.

Kosovska policija ne iznosi detalje o tome šta se dešava unutar objekata, a to ne čine ni predstavnici Srbije, uključujući i Srpsku listu koja je u subotu zatražila od Beograda da prekine dijalog sa Prištinom.

Kako se nezvanično pominje, u zgradama opštinama u koje je ušla policija, viđene su i forenzičke jedinice. Policija se u vezi sa ovim pitanjem nije oglašavala.

Za razliku od severnog dela Kosovske Mitrovice gde su u zasebnim zgradama smešteni kosovska opština i Privremeni organ, u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku dve institucije koje se uzajamno ne priznaju, nalazile su se sve do sada u istoj zgradi.

Foto: Nova.rs

Jedno od ključnih pitanja u vezi sa situacijom i zauzimanjem ovih zgrada je da li će zaposlenima u Privremenim organima biti dozvoljen ulazak, kao i šta je sa srpskom dokumentacijom. Da li su i koja dokumenta ostavljena pre ulaska specijalnih jedinica, u ovom trenutku niko ne zna.

Foto: Nova.rs

Policijske patrole u punoj opremi, smenjuju se od petka ispred zgrada opštinskih uprava u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

BONUS VIDEO Kosovska policija u Leposaviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar