Foto: Nova.rs, MCB, Twitter, Printscreen

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije Boris Tadić najavio je da će tokom januara doći do ujedinjenja SDS i Demokrata Srbije, stranke koja je nastala cepanjem Demokratske stranke. Na listi novih Tadićevih saradnika nalaze se bivše demokrate, predsednik Demokrata Srbije Vojislav Janković i potpredsednik Dragoslav Šumarac, a među saradnicima Demokrata Srbije su i nekadašnji ministar finansija Božidar Đelić, ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević, bivši predsednik DS Dragan Šutanovac...

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je za praznično izdanje Blica ocenio da će SDS tim ujedinjenjem „okupiti istinske borce protiv režima koji znaju kako se pobeđuje“.

„Verujem da tek nakon ovog ujedinjenja kreće istinska opoziciona borba u Srbiji, vrednosno i politički srodnih opcija sa jasnim političkim ciljem i programom. To je konačno oživljavanje izvorne misije Demokratske stranke koja je mnogo više od njenog formalnog imena“, ocenio je Tadić.

Ponovio je da će se kandidovati za predsednika Srbije ako proceni da drugi kandidati opozicije ne mogu da pobede na izborima 3. aprila i ako „ne mogu da donesu stvarne promene i izbore se sa izazovima koji će ostati nakon ove vlasti“.

Demokrate Srbije formirane su nakon sprovedenih izbora u Demokratskoj stranci koje aktuelno rukovodstvo DS na čelu sa Zoranom Lutovcem nije priznalo i potom isključilo iz partije one koji su u tome učestvovali ili to podržali. Za prvog predsednika Demokrata Srbije izabran je glumac Branislav Lečić, koji se sa ovog mesta povukao nakon optužbi za silovanje koje je protiv njega pokrenula glumica Danijela Štajnfeld.

Na njihovom sajtu, u odeljku Tim za demokratizaciju društva, kao čelni ljudi navedeni su Vojislav Janković, predsednik, Dragoslav Šumarac, zamenik predsednika, te Milica Slijepčević, Petar Radojčić i Milivoj Petrović, kao potpredsednici. Zanimljivo je, međutim, da se na tom istom sajtu prenose tekstovi sve samih perjanica nekadašnjeg DS Božidara Đelića, Slobodana Milosavljevića, Dragana Šutanovca…

BONUS VIDEO: Boris Tadić: Vučić ima problem – svako ko se razume u politiku to vidi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram