Branko Marinkovic
Branko Marinković Foto:parlament.gov.rs

Zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine Branko Marinković (41) preminuo je danas u Beogradu. On je godinama radio u raznim telima najvišeg zakonodavnog tela, a na funkciji zamenika bio je od 2014. godine.

Marinković je danas preminuo u svom stanu na Voždovcu oko 16 sati. Kako prenose mediji, pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Za sada se ne zna uzrok smrti Marinkovića.

Branko Marinković rođen je 2. oktobra 1980. godine, a živeo je i radio u Beogradu. Po zanimanju je bio diplomirani pravnika. Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luizijana, SAD u okviru međunarodnog programa – Pacific intercultural exchange– kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu i Elektronskom fakultetu u Nišu, a završio je i Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu.

Jedan je od pobednika međunarodnog Mootcourt takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 – odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunarodnog procesnog prava.

Bio je savetnik u Generalnom sekretarijatu Narodne skupštine 2014. godine, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine od 2014. godine i zamenik sekretara Republičke izborne komisije od 2016.

Aktivno je govorio engleski jezik, a služio se francuskim i bugarskim.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić upitio je danas saučešće povodom smrti zamenika generaalnog sekretara Narodne skupštine Branka Marinkovića.

Ivica Dačić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

„Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnak, izgubili smo prerano poštovanog i dragog kolegu, koji je sav svoj rad i znanje posvetio parlamentu i njegovom uspešnom i efikasnom radu“, navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića.

Bonus video: Ivica Dačić – Svađa

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare