Miloš Vučević, Ana Brnabić i Branislav Nedimović Foto:Nemanja Jovanović/EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH/Vesna Lalić

Izborne kutije još uvek se nisu ohladile a kadriranje vlade već je počelo. U trci za novog šefa Vlade Srbije su tri imena - premijerka Ana Brnabić, privi na listi SNS Branislav Nedimović i dugogodišnji gradonačelnik Miloš Vučević.

U igri bilo i ime ministra finansija u odlazećoj vladi Siniše Malog, međutim poznavaoci prilika i izvori iz vlasti jednoglasni su da je malo verovatno da će Mali zauzeti premijersku fotelju. Blizak saradnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića za sobom vuče veliki broj afera, zbog čega je njegova „kandidatura“ za ovo mesto otežana.

Ana Brnabić

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Velika je verovatnoća da će odlezaća premijerka dobiti još jedan mandat da vodi Vladu, iako je prošle godine bilo najava da je spremna da se povuče iz političkog života u Srbiji. tvrde izvori Nova.rs. Brnabić se poprilično aktivirala u kampanji, a kako je i sam Vučić u više navrata ponovio, zadovoljan je njenim dosadašnjim radom.

Miloš Vučević

Foto: Nova.rs

Osnivač novosadskog SNS i prvi čovek Novog Sada visoko se kotira u stranci, i jedan je od Vučićevih najbližih saradnika. Ukoliko ne bude vodio Vladu Srbije Vučevića svakako čeka „jača“ funkcija od one koju je do sad imao tvrde izvori Nova.rs

Branislav Nedimović

Foto:Vesna Lalić

Prvi na listi SNS na parlamentarnim izborima, važi za „tihog“ naprednjaka, koji se nije isticao u prethodnom sazivu, niti negativno niti pozitivno. Nedimović je jedan od većih Vučićevih aduta, upravo zato što u javnosti nije „uprljan“ aferama poput nekih od njegovih najbližih saradnika. Odluka da upravo njega stavi na čelo liste poznavaoci prilika ocenjuju kao „pametan potez“, a Nedimoviću, iako je najslabiji od troje kandidata za šefa Vlade, svakako se smeši odgovornija funkcija od ministra provrede kažu izvori iz Vlade.

Šta kažu kladionice

I u kladionicama Ana Brnabić najbolje se kotira od svih naprednjaka u trci za premijera. Interesantno je da je od Malog jači gradski menadžer Goran Vesić.

Kladioničarske kvota da će Ana Brnabić biti premijerka je 1.70, Nedimović i Vučević imaju istu kvotu 3, Goran Vesić 4,5, Siniša Mali 5, a Zorana Mihajlović 20.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare