Bojan Klačar Foto:Nemanja Jovanović

Bojan Klačar iz CeSIDa kaže da ako se vratimo malo u istoriju, možemo da vidimo da Srbija posle svakih izbora dobije neku novu političku organizaciju.

„To je simptomatično jer se čini da opozicija ne može da nađe aranžman koji bi duže trajao“, smatra Klačar.

On kaže da je Ponoševa opcija očekivano centristička.

„Neki ljudi koji su se pojavili s njim takođe su se pominjali, njegova pozicija se ne razlikuje bitno od većine stranka koje su oko centra. Videćemo kako će da se razvija u budućnosti“, kaže Klačar.

Smatra da je naša politilka scena zasićena, jer već sada ima više od 115 stranaka, plus pokreti i organizacije i da zato prostor za neku novu stranku nije preterano veliki.

„On će biti usmeren na one birače koji su glasali za opoziciju, verovatno će doći do preraspodele glasova u opoziciji. Ponoš verovatno može da računa na prelazak cenzusa. Sigurno će neka druga stranka da trpi ako Ponoševa organizacija bude napredovala. Samo, treba biti oprezan sa stavljanjem znaka jednakosti između Ponoša u kampanji i Ponoša danas. U kampanji su iza njega stali ozbiljni lideri, mogao je da računa na ozbiljan terenski rad. Zato bih ja bio oprezan kada je reč o očekivanjima“, rekao je Klačar.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Ponoš predstavio pokret Srbija Centar

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare