Komentar predsednika Aleksandra Vučića na tvrdnje da je nedavno u Pragu među evropskim liderima stajao sam kao siroče, ostaće zabeležen kao najduži i verovatno najdosadniji, jer je nekoliko minuta nabrajao imena 38 lidera s kojima se tad sastao. Ovim se na urnebesan način bavio i Zoran Kesić u poslednjoj emisiji "24 minuta".

Tokom nedavnog Samita evropskih lidera u Pragu, društvenim mrežama se širila fotografija na kojoj se vidi da Vučić stoji sam, dok na nekoliko metara od njega drugi lideri razgovaraju.

Na naknadnoj konferenciji za novinare, novinarka ga je pitala da prokomentariše „zlonamerne komentare na fotografiju da kao siroče kuca poruke dok ostali državnici razgovaraju o važnim pitanjima“.

Pročitajte još...

U Pragu sam susreo sam se sa 38 evrooskih i svetskih lidera i ne postoji niko ko je imao toliko susreta. Imao sam bilaterale i sa Makronom i Šolcom i Ursulom von der Lajen , dakle najvažnijim ljudima EU, išao u posebne prostorije na sastanak sa našim domaćinom i velikim prijateljem, predsednikom Češke Milošem Zemanom“, rekao je Vučić i zatim u negogled počeo da nabraja s kim se sve sreo.

Sa Sančezom bilateralu, sa Makronom u tri navrta, s Micotakisom, Orbanom, sa irskim premijerom..

„Ne znam da li sam sve nabrojao. Teško ćete da nađete sa kim nisam razgovarao. Nije mi se razgovarao sa Plenkovićem, iako je on pokušao. Nisam video danske predsednike i nisam razgovarao sa britanskom premijerkom. Nisam prilazio tom stolu, jer kad neko razgovara o miru između dve zemlje nepristojno je da prisustvuješ tom sastanku. I kad dođete, kažu vam da ste tužni kao siroče, a dobijeta čast da govoite na večeri i sedite pored Makrona. Jadni su ti koji kažu da sam bio ko siroče“, naveo je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić spasilac: Od dece u snegu do dece u vrtiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare