Danica Vučenić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Novinarka televizije N1 Danica Vučenić reagovala je na jučerašnje ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji su novinarku tamošnje N1 nazvali "kravom". Ona ističe da takvo ponašanje nosilaca vlasti govori o nedostatku elementarnog vaspitanja i nedostatku odgovornosti prema funkcijama koje obavljaju, ali i da govori šta misle o medijima i slobodi govora.

„Pošto je zvaničnik Beograda izvređao našeg novinara Nenada Nešića, najviši zvaničnici Srbije i Republike Srpske u mostarskom lakom razgovoru složili su se da je jedna od novinarki koja je pratila događaj „ona krava sa N1″. Cinično bi bilo reći da je ovo krativni iskorak u odnosu na višegodišnje dosadne floskule o plaćenicima i izdajnicima, ali nije cinično reći da takvo ponašanje govori o nedostatku elementarnog vaspitanja, mizoginiji, nedostatku odgovornosti prema funkcijama koje obavljaju, a pre svega govori šta misle o slobodi govora, medijima i demokratiji“, rekla je Vučenić.

„Kao druga krava s N1 da pitam, a kako se pobogu zovu oni kojima mi, krave, na događajima možemo prići i još postaviti pitanje“, upitala je Vučenić.

Podsetimo, Vučića je u sredu naljutilo pitanje novinarke iz BiH koja ga je pitala o Srebrenici i o Rezoluciji o Srebrenici koja je najavljena za sednicu Generalne skupštine UN-a, a nakon kraće rasprave sa njom u koju se uključio i Dodik – njih dvojica su odšetali dalje sajmom.

Nakon toga je snimljen je i njihov razgovor u kojem, Dodik novinarku N1 naziva kravom, preneo je Index.hr.

Dodik: Vidi ti one krave iz N1, kako se zove. Ona ti ima svoju istinu, ona ti saopšti i ode.

Vučić: Šta ćeš… A jesi video konstrukciju? Prvo ti kaže zašto je Srbija kriva, al ti onda kaže da se Srbija ne pominje.

Dodik: Da.

Vučić: Znaš, ti treba da si srećan valjda.

Dodik: Pa to ti je ona priča njihova da se ne pominje, da, da. I kao ‘da, šta je problem’.

Snimak razgovara možete pogledati u videu od 14. minuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare