Kosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica Foto:TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM

U severnom delu Kosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije Oslobodilačka vojska Kosova (UČK), saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Reč je o smišljenoj i opasnoj provokaciji čiji je cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK, navodi se u saopštenju.

Iako je izvršilac sakriven, dodaje se, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi do vlasti u Prištini, jer je očigledna namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen.

To što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama, poručeno je iz Kancelarije za KiM.

Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara, stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: Šok bombe i suzavac na ulicama Kosovske Mitrovice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar