Foto: N1

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je danas zabrinutost zbog toga što su nepoznati počinioci u blizini ostataka pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice postavili znak na kojem, na albanskom i engleskom jeziku, piše "Naša crkva".

Iako u ovome trenutku nije jasno da li je reč o nečijoj samoinicijativnoj provokaciji, ili zvaničnoj kampanji Prištine, upozoravamo da je, nakon ugrožavanja manastira Visoki Dečani i teksta na jednom albanskom portalu u kojem se Pećka Patrijaršija naziva albanskom crkvom, svakako reč o još jednom grubom napadu na srpsku versku i kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Reč je, kako se dodaje, o ostacima crkve koju Srbi iz Suvog Grla i dalje posećuju u obredne svrhe, dakle o živom mestu molitve i bogosluženja, i upravo su oni, sa razlogom, podelili zabrinutost zbog ovakve provokacije.

O ovom, kao i svim sličnim incidentima u prethodnom periodu, obavestićemo nadležne međunarodne institucije, boreći se dosledno za slobodu veroispovesti i prava Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar